The Lady or The Tiger CommonLit Answers Key 2022 [FREE Access]


In this session, we will be bringing you the updated answers for The Lady or The Tiger topic.

The Lady or The Tiger CommonLit Answers Key

Almost all the questions have been answered below:

 

Q1. PART A: Which TWO of the following best describe the major themes of the short story?
Ans:
-> The human heart is difficult to predict
-> A good relationship requires putting faith in those we love.

Q2. PART B: Which TWO of the following quotes best support the answer to Part A?
Ans:
-> “the accused person was instantly punished if he found himself guilty, and, if innocent, he was rewarded on the spot” (Paragraph 7)
-> “The more we reject upon this question, the harder it is to answer. It involves a study of the human heart which leads us through devious mazes of passion” (Paragraph 20)

Q3. PART A: What does the phrase “grievous reveries” mean as used in paragraph 22?
Ans: painful and imagined situations

Q4. PART B: Which of the following quotes from paragraph 22 best support the answer to Part A?
Ans: “she gnashed her teeth, and torn her hair”

Q5. How does the author’s choice of conclusion impact the meaning of the overall story?
Ans: It means that the author will be leaving decisions on us as he said in the story that a human mind can’t tell what would come out of the door as it takes a lot of Cadcweations to know what will come out from the door The lady or the tiger.

 

Discussion Questions with answer

Q1. In the past, people were sometimes subjected to “trial by ordeal,” in which an accused person’s innocence was determined by whether they survived a dangerous situation. Knowing this, what does this story reveal about how people have developed a sense of justice over time? Can you think of other similar examples from history or literature?
Ans: A similar example is people in some used to get justice if they defeated the gladiators in the arena.

Q2. In the context of the story, how does love influence our judgment and reasoning? What would you have done if you were in the princess’ position?
Ans: I would have just asked him to choose a door of his choice

Q3. In the context of this story, can people control their own fate — or is it entirely up to chance? What would you have done if you were in the young man’s position?
Ans: Mostly in these cases we can not control our fate and it mostly depends on own chance.

Q4. What do you think was behind the door on the right: the lady or the tiger? Explain your answer.
Ans: Mostly in these cases it depends on what the man has done in his whole life and that decides his fate.

 

>> Check Out Other CommonLit Answers Key <<

 

Hope you got the correct The Lady or The Tiger CommonLit Answers Key which is shared above.

 

Please share with friends who might be looking for the same!


Leave a Comment